• Beiteressurser og beitebruk i det arktiske landbruket 

      Høberg, Eva Narten; Grøva, Lise (NIBIO-pop;7(27) 2021, Journal article, 2021-10)
      Formidling av utmarksbeitets verdi og brukerinnsikt i et bærekraftig perspektiv
    • Beiteressurser og beitebruk i det arktiske landbruket. Formidling av erfaringer og synliggjøring av verdier. 

      Høberg, Eva Narten; Grøva, Lise; Vøllestad, Åse (Lecture, 2020)
      FN sier at alle land skal bruke sine egne ressurser til å produsere mat. Norge har 95 % utmark, og halvparten av dette kan gi mat til beitedyr. Det er mulig å doble kjøttproduksjonen som er basert på norske utmarksbeiter. ...
    • Effekt av gåsemøkk i surfôr på fôrkvalitet og smakelighet 

      Høberg, Eva Narten; Hatten, Lise; Høberg, Jørn (Bioforsk TEMA;1(13) 2006, Research report, 2006)
      Avlingsskader på eng forårsaket av gåsebeiting er et problem for jordbruket i flere kystområder. Hvordan gåsemøkk påvirker kvalitet og smakelighet på surfôret, ble nærmere undersøkt som en del av et større prosjekt ”Tiltak ...
    • Et himmelsk sidesprang – matopplevelser på Helgeland 

      Høberg, Eva Narten; Ljunggren, Elisabet Carine (Bioforsk rapport;7(123) 2012, Research report, 2012-07-25)
      Rapporten presenterer resultater fra forprosjektet VRI Matopplevelser på Helgeland, 2011. Prosjektet har som mål å bidra til at turister og andre spisegjester får bedre tilgang til «smaken av Helgeland» gjennom å motivere ...
    • Fagskole for lokal mat, videreforedling og matopplevelser 

      Høberg, Eva Narten; Forsmo, Rolf Jøran (NIBIO RAPPORT;3(58) 2017, Research report, 2017-07-06)
      Kompetansekravet for å svare på markedets forventninger knyttet til matproduksjon, foredling, tilberedning og servering, er sammensatt og sterkt tverrfaglig. Dette henger sammen med at forbrukerendringer de siste par tiår ...
    • Fagskoleutdanningen - Bærekraftige matopplevelser 

      Høberg, Eva Narten (NIBIO-pop;7(28) 2021, Journal article, 2021-10)
      Ny utdanning møter nye utfordringer
    • Kulturbaserte opplevelser ved Dønnes gård. Dønnesrosen som utgangspunkt for stedsutvikling og verdiskaping. 

      Høberg, Eva Narten (NIBIO Rapport;4(122) 2018, Research report, 2018-10)
      Dønnes gård sitt initiativ om å ta i bruk egne ressurser og stille disse til disposisjon for lokalbefolkningen gjennom involvering og medvirkning i opplevelsesproduktet Dønnesrosen, er et eksempel som belyses nærmere i ...
    • Lokal mat og lokale spisesteder - Resultater fra intervju med et utvalg spisesteder, leverandører og spisegjester på Helgeland 

      Høberg, Eva Narten; Ljunggren, Elisabet Carine; Jørstad, Mariell; Forsland, Benedicte; Roaldsen, Ingrid (NIBIO RAPPORT;3(97) 2017, Research report, 2017-07-18)
      Forbrukernes interesse for lokal mat er stadig økende. Dette gjenspeiles bl.a. i økt omsetningstall for lokal mat. Halvparten av norske turister sier samtidig at lokale mat- og drikkeopplevelser er viktige når de reiser i ...
    • Måling av avlingstap som følge av gåsebeiting 

      Hatten, Lise; Høberg, Jørn; Høberg, Eva Narten; Bjøru, Ronald (Bioforsk TEMA;1(14) 2006, Research report, 2006)
      Gåsebeiting på innmark har økt de siste tiårene. Som en følge av dette er erstatning for tapt avling en av flere mulige virkemidler for å hindre konflikt mellom landbruksdrift og gåsebeiting. En god og rettferdig ...
    • Preferanse for ulike grasarter hos grågjess 

      Hatten, Lise; Høberg, Jørn; Høberg, Eva Narten; Bjøru, Ronald (Bioforsk TEMA;1(15) 2006, Research report, 2006)
      Kan valg av grasart i eng bidra til å redusere beiteskader forårsaket av grågås? En undersøkelse av gjessenes preferanse hos fem ulike grasarter viser at hundegras og timotei beites lite av gås når de har andre arter å velge i.
    • Studieplan for fagskoleutdanning i Bærekraftige matopplevelser 

      Høberg, Eva Narten; Tørrissen, Per Theodor; Steinrud, Marianne Myrnes; Samuelsen, Else (NIBIO-rapport;7(146) 2021, Research report, 2021-09)
      Studieplan for fagskoleutdanningen Bærekraftige matopplevelser bygger på erfaringer fra studietilbud Mat og matkultur som ble tilbudt ved Høgskolen i Nesna i samarbeid med Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) (2005-2014). ...
    • Økologisk i Dønna. Dønna som foregangskommune for et grønt mattilbud på Helgeland 

      Høberg, Eva Narten (NIBIO Rapport;91/2016, Research report, 2016-07-20)