Blar i NIBIO Brage på forfatter "Høberg, Eva Narten"
-
Beiteressurser og beitebruk i det arktiske landbruket
Høberg, Eva Narten; Grøva, Lise (NIBIO-pop;7(27) 2021, Journal article, 2021-10)Formidling av utmarksbeitets verdi og brukerinnsikt i et bærekraftig perspektiv -
Beiteressurser og beitebruk i det arktiske landbruket. Formidling av erfaringer og synliggjøring av verdier.
Høberg, Eva Narten; Grøva, Lise; Vøllestad, Åse (Lecture, 2020)FN sier at alle land skal bruke sine egne ressurser til å produsere mat. Norge har 95 % utmark, og halvparten av dette kan gi mat til beitedyr. Det er mulig å doble kjøttproduksjonen som er basert på norske utmarksbeiter. ... -
Effekt av gåsemøkk i surfôr på fôrkvalitet og smakelighet
Høberg, Eva Narten; Hatten, Lise; Høberg, Jørn (Bioforsk TEMA;1(13) 2006, Research report, 2006)Avlingsskader på eng forårsaket av gåsebeiting er et problem for jordbruket i flere kystområder. Hvordan gåsemøkk påvirker kvalitet og smakelighet på surfôret, ble nærmere undersøkt som en del av et større prosjekt ”Tiltak ... -
Et himmelsk sidesprang – matopplevelser på Helgeland
Høberg, Eva Narten; Ljunggren, Elisabet Carine (Bioforsk rapport;7(123) 2012, Research report, 2012-07-25)Rapporten presenterer resultater fra forprosjektet VRI Matopplevelser på Helgeland, 2011. Prosjektet har som mål å bidra til at turister og andre spisegjester får bedre tilgang til «smaken av Helgeland» gjennom å motivere ... -
Fagskole for lokal mat, videreforedling og matopplevelser
Høberg, Eva Narten; Forsmo, Rolf Jøran (NIBIO RAPPORT;3(58) 2017, Research report, 2017-07-06)Kompetansekravet for å svare på markedets forventninger knyttet til matproduksjon, foredling, tilberedning og servering, er sammensatt og sterkt tverrfaglig. Dette henger sammen med at forbrukerendringer de siste par tiår ... -
Fagskoleutdanningen - Bærekraftige matopplevelser
Høberg, Eva Narten (NIBIO-pop;7(28) 2021, Journal article, 2021-10)Ny utdanning møter nye utfordringer -
Kulturbaserte opplevelser ved Dønnes gård. Dønnesrosen som utgangspunkt for stedsutvikling og verdiskaping.
Høberg, Eva Narten (NIBIO Rapport;4(122) 2018, Research report, 2018-10)Dønnes gård sitt initiativ om å ta i bruk egne ressurser og stille disse til disposisjon for lokalbefolkningen gjennom involvering og medvirkning i opplevelsesproduktet Dønnesrosen, er et eksempel som belyses nærmere i ... -
Lokal mat og lokale spisesteder - Resultater fra intervju med et utvalg spisesteder, leverandører og spisegjester på Helgeland
Høberg, Eva Narten; Ljunggren, Elisabet Carine; Jørstad, Mariell; Forsland, Benedicte; Roaldsen, Ingrid (NIBIO RAPPORT;3(97) 2017, Research report, 2017-07-18)Forbrukernes interesse for lokal mat er stadig økende. Dette gjenspeiles bl.a. i økt omsetningstall for lokal mat. Halvparten av norske turister sier samtidig at lokale mat- og drikkeopplevelser er viktige når de reiser i ... -
Måling av avlingstap som følge av gåsebeiting
Hatten, Lise; Høberg, Jørn; Høberg, Eva Narten; Bjøru, Ronald (Bioforsk TEMA;1(14) 2006, Research report, 2006)Gåsebeiting på innmark har økt de siste tiårene. Som en følge av dette er erstatning for tapt avling en av flere mulige virkemidler for å hindre konflikt mellom landbruksdrift og gåsebeiting. En god og rettferdig ... -
Preferanse for ulike grasarter hos grågjess
Hatten, Lise; Høberg, Jørn; Høberg, Eva Narten; Bjøru, Ronald (Bioforsk TEMA;1(15) 2006, Research report, 2006)Kan valg av grasart i eng bidra til å redusere beiteskader forårsaket av grågås? En undersøkelse av gjessenes preferanse hos fem ulike grasarter viser at hundegras og timotei beites lite av gås når de har andre arter å velge i. -
Studieplan for fagskoleutdanning i Bærekraftige matopplevelser
Høberg, Eva Narten; Tørrissen, Per Theodor; Steinrud, Marianne Myrnes; Samuelsen, Else (NIBIO-rapport;7(146) 2021, Research report, 2021-09)Studieplan for fagskoleutdanningen Bærekraftige matopplevelser bygger på erfaringer fra studietilbud Mat og matkultur som ble tilbudt ved Høgskolen i Nesna i samarbeid med Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) (2005-2014). ... -
Økologisk i Dønna. Dønna som foregangskommune for et grønt mattilbud på Helgeland
Høberg, Eva Narten (NIBIO Rapport;91/2016, Research report, 2016-07-20)